iunie 23, 2021 AcreaDesign

Luna copilului - 4 idei pentru a-i amenaja dormitorul celui mic

Luna copilului e o ocazie excelentă de a-i reamenaja camera celui mic, acum că temeperatura de afară va facilita şi uscarea pereţilor în timp record. Dar dacă ai în plan această decizie şi ai început să te gândeşti deja la schimbări, începe de la un concept strategic înainte de a cumpăra instinctiv toate obiectele drăgălaşe pe care le găseşti. 

Iar ca repere de care să ţii cont, noi îţi recomandăm câteva idei simple şi uşor de implementat, pe care să le analizezi înainte de a iniţia procesul:

 

Implică-l în decizii

E camera copilului. Iar dacă el are vârsta necesară la care să-şi poată exprima preferinţele, iar acestea să fie expuse cu discernământ, de ce să nu-l implici în luarea deciziilor? Poate nu vei transforma pereţii într-un univers Disney, dar dacă el îşi doreşte prezenţa Sirenei Ariel în dormitor, ce-ar fi să găseşti un mod mai subtil să-i transformi dorinţa în realitate? Gândeşte-te că poate fi un element de accent şi gândeşte-te cum o poţi aplica undeva, ca atunci când se va plictisi de ea, să o poţi înlătura cu uşurinţă. Poate vei găsi draperii cu personajul respectiv. Poate îl vei desena pe un perete cu aspect de tablă de scris, pe care-l poţi șterge uşor cu buretele. 

Fă-ţi copilul să se simtă important şi suficient de matur încât să fie ascultat. Va fi o lecţie de responsabilitate foarte bună.

 

Nu te rezuma la stereotipuri cromatice

În mod tradiţional, camera unui băieţel este albastră, iar camera unei fetiţe este roz. Dar asta nu înseamnă decât că tu şi copilul tău vă conformaţi unui concept programat de societate în care s-ar putea că altfel să nu vă regăsiţi. Cine spune că o fetiţă nu poate avea o cameră albastră? Nu te raporta la stereotipurile de gen sau legate de amenajarea camerei copilului. 

Personalizează experienţa şi rezultatul în funcţie de preferinţele celui mic, dar şi de viziunea familiei. În cele din urmă, acela va fi spaţiul la care copilul va fi expus cel mai mult şi e important să se identifice cu el, să se simtă liber şi să inspirat să se dezvolte acolo.

Singura noastră recomandare legată de paleta cromatică este să aibă legătură cu restul casei şi să aibă o bază pastelată sau neutră, pentru a nu obosi privirea celui mic.

 

Adaptează mobilierul în funcţie de vârstă şi înălţimea copilului

Se poartă foarte mult mobilierul Montessori. Iar cea mai cunoscută regulă a sa este aşezarea pieselor la nivelul copilului, fie la o înălţime foarte mică, fie chiar pe podea. Iar dacă există rafturi cu jucării, e bine ca printre acestea să se regăsească şi unele din lemn, care să stimuleze creativitatea lui mic. O idee inspirată ar fi să le roteşti periodic pe rafturi, pentru ca prichindelul să nu se plictisească. În plus, e foarte important ca toate obiectele din cameră să fie foarte bine finisate, pentru a nu produce accidente.

Dacă cel mic nu mai e atât de mic, încurajează-i hobby-urile: integrează o bibliotecă specializată pe genul preferat, ataşează-i un coş de baschet, adu-i skate-ul în cameră sau populează-i rafturile de trofeele pe care le-a câştigat.

Include un purificator sau umidificator

Ai grijă de sănătatea copilului tău şi include-i în dormitor un purificator sau un umidificator. Acestea pot elimina până la 99% dintre bacteriile prezente în cameră, asigurând igiena şi aerul curat din dormitor. Astfel, riscul de alergii se diminuează, iar copilul respiră un aer mai proaspăt, cu mai puţin praf. 

Pe piaţa există o mulţime de variante cu design minimalist, care nu afectează estetica spaţiului, ba chiar adaugă o dinamică plăcută.

 

Asigură-i un culoar de trecere liber

Statistic, cele mai multe accidente se petrec în casă, iar copilul nu este scutit de la această probabilitate. Aşa că, dacă există vreo dorinţă pe care să nu i-o îndeplineşti legat de amenajarea dormitorului său, aceea ţine de aglomeraţia din cameră. Asigură-te că există întotdeauna un culoar de trecere liber şi ca cel mic nu se va strecura printre jucării, nu se va împiedica de vreo minge de pe podea şi nu va aluneca pe un preş instabil.

 

Deja îţi imaginezi proiectul? Ne bucurăm dacă te-am inspirat şi te invităm să ne scrii, dacă mai ai nelămuriri. Am realizat o adevărată colecţie de camere de copii de-a lungul proiectelor noastre şi ne-am bucura să ne implicăm şi în amenajarea dormitorului prichindelului tău. Îţi stăm la dispoziţie cu o gamă de servicii complete. Contactează-ne acum. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Hai sa ne cunoastem.

Suntem gata sa va impartasim experienta noastra
si sa va aducem in lumea creativa a designului interior

0724.105.506

0763.743.660

Contact