iulie 3, 2021 AcreaDesign

5 idei pentru amenajarea unui perete de accent

Te-ai plictisit de tendinţa minimalistă ce pare să nu iasă prea curând din peisaj? Dar, în acelaşi timp, ţi se pare dificil să adopţi stilul maximalist fără să o dai în bară la combinaţii? Alege calea de mijloc: păstrează baza simplă, în culori pastelate sau neutre, dar adaugă şi un perete de accent îndrăzneţ, care să devină cu uşurinţă protagonistul încăperii.

Există o mulţime de idei pentru amenajarea unui perete de accent. Tu trebuie să ţii cont doar de stilul casei, de funcţionalitatea încăperii şi de preferinţele tale personale. Noi îţi recomandăm 5 idei care se integrează cu uşurinţă în living, în dormitor sau pe hol:

Finisaje deosebite

Combină mai multe elemente: cărămidă albă cu o etajeră industrială

Nu se mai poartă tapetul aplicat pe toţi pereţii, dar dacă te rezumi la unul singur şi creezi un contrast spectaculos între peretele de accent şi ceilalţi, o să-ți placă noua tendinţă. Evită tapetul aglomerat în spaţii mici sau deja aglomerate de obiecte, dar dă undă verde tapetului texturat și cu pattern-uri abstracte. Poate chiar şi un tapet ce imită cărămida ar fi o idee bună.

Deşi…de ce să nu alegi direct cărămidă aparentă? Contrar părerilor bunicilor noştri, locul cărămizii este şi în interior. Ai o gamă variată de modele la magazinele de bricolaj. Pentru un stil industrial, orientează-te către cărămidă roşie. Pentru o atmosferă scandinavă, boho sau chiar cu iz shabby chic, poţi alege cărămidă albă. 

O altă variantă de finisaj este vopseaua aplicată parţial de perete. Cu ajutorul unor benzi dublu adezive, poţi realiza chiar şi tu un contur perfect între zona vopsită şi zona albă. De la pereţi vopsiţi 3 sferturi la cercuri vopsite pe post de tăblie, lasă-ţi imaginaţia să aleagă cea mai creativă variantă.

Elemente geometrice

Etajerele rotunde nu sunt foarte funcţionale, dar au un aspect neconvenţional

Dacă ţi-au sclipit ochii la menţiunea cu cercul, înseamnă că trebuie să explorezi mai mult zona formelor geometrice. Un perete de accent nu trebuie să se remarce neapărat prin culoare. El poate fi obţinut şi cu ajutorul unor rafturi hexagonale sau rotunde, al unor tablouri cu ilustraţii geometrice abstracte sau cu licheni. 

Este recomandat totuşi că formele geometrice pe care le ataşezi pe peretele de accent să se regăsească minimal şi în restul încăperii, pentru a menţine stilul unitar.

 

Elemente tematice stilului casei

Întotdeauna e recomandat să pleci de la elemente ce există deja în decor. Dacă doar peretele de accent mai lipseşte în spaţiul tău boho, e clar: adaugă o decoraţiune supradimensionată din macrame şi câteva oglinzi rotunde cu ramă în formă de soare. 

Dacă peretele de accent va fi integrat într-o încăpere cu iz industrial, orientează-te spre accesorii metalice, cu aspect uzat. Ce spui de un panou mare de restaurant sau de nişte litere volumetrice cu LED sau cu aspect ruginit? Mai ai şi varianta unui ansamblu de lumini cu cabluri camuflate de sfoară.

Dacă ai o cameră deja amenajată scandinav, peretele de accent poate fi “îmbrăcat” de o etajeră cu un set de vaze cu volume, înălţimi şi forme diferite, vopsite în culori mate. Aşază-le asimetric printre cărţi, lumânări şi obiecte decorative minimaliste. Se vor încadra perfect.

 

Gallery wall

Nici nu ştim ce ne place mai mult: canapeaua menta sau fotografiile alb-negru

Trebuie să introducem în listă şi o variantă care să îţi gâdile emoţiile: un gallery wall plin de fotografiile familiei tale. Ideal ar fi să existe un concept de amenajare: fie realizezi un joc între ramele de diferite dimensiuni, fie toate fotografiile urmează un anumit model. Pot fi pe fundal uni, pot fi alb-negru sau pot fi într-un anumit fundal care face legătura între ele.

Chiar şi atunci când par aşezate la întâmplare, e bine să existe totuşi o regulă în spate. Cea mai simplă? 3 rame 50 x 70 aliniate, cu acelaşi set de ilustraţii sau cu portrete alb-negru.

 

Perete cu efect de tablă

Dacă-i laşi pe cei mici să aleagă, opţiunea va fi un perete cu efect de tablă

Varianta preferată a copiilor, un perete negru cu efect de tablă de scris îţi permite să-l personalizezi la infinit. Iar dacă ai şi talent la caligrafie, va fi o adevărată distracţie să ajustezi mesajele în funcţie de context. Un astfel de perete de accent se potriveşte de minune şi în bucătărie, acolo unde poţi desena prăjituri savuroase sau poţi lista meniul zilei pentru familia ta.

 

Lista abia începe. Contactează-ne pentru noi idei pentru un perete de accent sau pentru alte întrebări legate de amenajare. Nu degeaba numele nostru este legat de “a crea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Hai sa ne cunoastem.

Suntem gata sa va impartasim experienta noastra
si sa va aducem in lumea creativa a designului interior

0724.105.506

0763.743.660

Contact